Ledet eliteseriekampene med bravur

Publisert 16. januar 2021 | Fotballutdanning | Dommere | Ledet eliteseriekampene med bravur

Fana-dommeren Sivert Øksnes Amland har all grunn til å være fornøyd med sin første sesong i eliteserien.

Karrieren til Sivert Øksnes Amland har begynt å bli et aldri så lite eventyr. Som for mange andre levde hadde Amland i tidlige ungdomsår en drøm om å bli fotballproff. Talentet og treningsiveren var det heller ingenting å si på. I Fana-drakt var burvokteren med på å vinne kretsmesterskap i både G16- og G19-klassen. Samtidig tok Amland sine første dommerkurs og fant fort ut at det var både utfordrende og spennende å lede kampene som nøytral part. Etterhvert falt valget ned på å satse fullt og helt på dommergjerningen.

Utviklingen til Fana-dommeren har for alvor skutt fart de siste årene. Etter fire år som dommer i 1. divisjon rykket Amland opp til Eliteserien før 2020-sesongen. Med fasit i hånd kan Fana IL Fotballs representant i eliteserien se tilbake på en strålende debutsesong.

Til slutt ledet nemlig Amland hele 16 eliteseriekamper med stor bravur.

Amland har etter disse fått svært gode skussmål for sine prestasjoner av blant annet Terje Hauge - dommersjefen i Norges Fotballforbund. Stor fotballforståelse, fine personlighet og enorme fysiske kapasitet har blitt trukket frem som Amlands fremste styrker. Med strålende tilbakemeldinger kan Amland trygt forberede seg på en ny sesong på landets høyeste nivå. For fotballfamilien i Fana IL er det fantastisk å konstatere at Amland før 2021-sesongen er rangert som en av landets aller fremste fotballdommere.

Mer om Dommere

Rekrutteringsdommerkurs denne våren

Publisert 11. april 2021

Fana IL Fotball oppfordrer alle som ønsker å dømme syver-, nier- og elleverkamper til å melde seg på kurs.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram