Alt om seriestarten

Publisert 14. august 2020 | Fotballutdanning | Barnefotball | Alt om seriestarten

Allerede fra neste uke skal Fana-lagene i barne- og ungdomsfotballen storme i angrep i serien.

Fotballsesongen 2020 står endelig for tur for alle involverte i barne- og ungdomsfotballen. I den forbindelse er det naturligvis ekstra mye å holde styr på i det da årets sesong har utviklet seg til å bli høyst spesiell.

Godt smittevern er alles ansvar
Selv om seriestarten bare er dager unna er det allikevel viktig å merke seg fotball-Norge må fortsette det gode arbeidet med å etterleve de smittevernsfaglige rådene som til enhver tid er gjeldende utenfor banen.

For at barne- og ungdomsfotballen fortsatt skal kunne være en fantastisk arena for sosialisering samt spiller- og lederutvikling utover høsten er uhyre viktig at alle som representerer fotballfamilien i Fana IL fortsatt forholder seg til fotballens koronavettregler. Disse oppdateres relativt hyppig om dagen og tar utgangspunkt i myndighetenes gjeldende smittevernfaglige vedtak og anbefalinger.

  • Syke personer skal holde seg hjemme.
  • Sørge for god hånd- og hostehygiene samt forsterket renhold.
  • Redusere kontakt mellom personer og holde én meters avstand utenom aktiviteten.
  • Ha god kjennskap til fotballens koronavettregler og fotballens koronahåndbok.

Obligatorisk koronavettkurs
I forrige uke lanserte NFF et koronavettkurs for at fotball-Norge sammen skal øke bevisstheten om smittevern og ta et samfunnsansvar ved å sørge for at aktiviteten på fotballbanen er både god og trygg.

Før hundrevis av flotte Fana-ungdommer på ny kan ikle seg den rød- og hvitstripete drakten må i midlertidig samtlige spillere ha gjennomført dette nettbaserte smittevernskurset og vise til godkjent kursbevis. Dette gjelder selvsagt involverte trenere, lagledere og ledere på alle nivåer i Fana IL Fotball.

Viktige møter for alle lagledere
Som alltid oppdaterer NFF Hordaland alle lag med fokuspunkter i forkant av en ny sesong. Årets lagledermøter har nok aldri vært viktigere da økt bevissthet, kunnskap og prosedyrer om smittevern står på agendaen. Samtlige Fana-lag vil naturligvis være representert på disse digitale treffpunktene.

Registrering av personer i både trening og kamp
For mulig smittesporing skal alle personer som er tilstede trening eller kamp registreres med navn og telefonnummer. I forbindelse med trening gjennomføres dette med stor bravur av støtteapparatet på det enkelte lag.

Under kampdager på Nesttun Idrettsplass legger Fana IL Fotball i disse dager opp et enkelt system for registrering av det fåtall av publikummere som har lov til å være tilstede. Det er fortsatt ikke tillatt å gjennomføre kultur- og idrettsarrangementer med mer enn 200 personer på anlegget samtidig.

Kvalitetssikring av 3v3- og 5v5-ligaen
Våre aller yngste fotballspillere i alderen seks til ni år er selve definisjonen av fotballglede. Første serierunde for lagene i dette alderssegmentet skulle opprinnelig gått av stabelen søndag om en drøy uke. Denne etterlengtede serieåpningen har blitt utsatt til begynnelsen av september for å kvalitetssikre at planen for gjennomføring av kamper og arrangementer er så god som mulig med tanke på gjeldende smittevernsregler.

Terminlister for J10/G10 til J17/G19
NFF Hordaland har ikke lagt på latsiden etter at fristen for justering av antall påmeldte lag gikk ut på mandag. Terminlistene for de eldste klassene i barnefotballen - J10/G10 til J12/G12 - og for alle lag i ungdomsfotballen publiseres fortløpende på fotball.no.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram