Banedagboken tilbake til normalen

Publisert 12. august 2020 | Fotballutdanning | Banedagboken | Banedagboken tilbake til normalen

Faste og forutsigbare treningstider på både kort og lang sikt er en viktig faktor for fotballutdanningen til Fana IL Fotball.

Fra 1. august har som kjent helsemyndighetene gitt et særlig unntak fra regelen om avstand for barne- og ungdomsidretten. Det betyr at det endelig er duket for seriekamper og turneringer for et sekssifret antall fotballspillere - i første omgang i egen idrettskrets i tråd med de nye regionene.

Viktig med faste og forutsigbare treningstider
Etter et fotballår langt utenom det vanlige sparkes endelig seriespillet i gang for lagene i barne- og ungdomsfotballen. Banedagboken går derfor tilbake til normalen med umiddelbar virkning. De to første ukene i august betyr dette rikelig med treningstid til alle lag før banedagboken går inn i den såkalte kampsesongen fra mandag 17.august.

Banedagboken

At banedagboken går tilbake til normalen er totalt sett en viktig faktor fotballutdanningen til Fana IL Fotball. Denne skal nemlig være grunnmuren i når og hvor man trener på alle nivåer over en lengre periode. Endringer i treningstidene medfører alltid noen ulemper for enkelte. Derfor er klubben overbevist om at fordelene med forutsigbare treningstider er store både på kort og lang sikt.

Garderobene fortsatt stengt
Da Bergen kommune åpnet opp alle sine utendørsanlegg for den organiserte idretten forble garderobene stengt av smittevernhensyn. Fana IL Fotball har enda ikke fått klarsignal til at garderobene på Nesttun Idrettsplass kan taes i bruk og venter på ny oppdatering fra kommunen.

Fokus på fotballaktivitet og smittevern
Selv om seriestarten er en liten måned unna er det allikevel viktig å merke seg fotball-Norge må fortsette det gode arbeidet med å etterleve de smittevernsfaglige rådene som til enhver tid er gjeldende utenfor banen.

Norges Fotballforbund har derfor forfattet tre nye kapitler i sin koronahåndbok om kampgjennomføring, turneringsgjennomføring og regler for baneinndeling for å sette tydelige rammer før fotballsesongen 2020 braker løs.

En skikkelig oppstart for fotballspillere over 20 år lar fortsatt vente på seg. Det knyttes derfor stor spenning til møte mellom møte mellom Norges Fotballforbundet og Kulturdepartementet som avholdes mandag 10. august. Fana IL Fotball krysser naturligvis fingrene for en positiv avklaring til det beste for denne delen av fotballfamilien.

Mer om Banedagboken

Banedagboken inn i treningskampmodus

Publisert 15. april 2021

Med mulighet for å spille treningskamper internt i kommunen tilpasser banedagboken seg etter dette.

Ingen endringer i banedagboken

Publisert 6. april 2021

Inntil videre beholder Fana IL Fotball treningstidene fra tidligere i sesongoppkjøringen.

Banedagboken klar for 2021-sesongen

Publisert 21. desember 2020

Fana IL Fotballs beholder de forutsigbare treningstidene som er innført på banene klubben disponerer.

Banedagboken

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram