Ungdom trenger noen som heier

Publisert 13. november 2020 | Bærekraftsarbeid | Ungdom trenger noen som heier

Alkovettorganisasjonen Av-og-til retter i disse dager søkelyset mot barn og unge som vokser opp med foreldre som drikker for mye alkohol.

Bak Av-og-til står bredden av det frivillige Norge - selvfølgelig også Norges Fotballforbund. Organisasjonen setter fokus på situasjoner der alkohol utgjør en særlig risiko eller kan være til ulempe for andre. Av-og-til rett og slett vil bidra til å redusere de negative følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle.

Fokus på en tøff ungdomstid
Ungdom møter forventninger og press fra mange kanter og ingenting føles viktigere enn å passe inn. Ekstra tøff kan det være for dem som kommer fra et hjem der ikke alt er som det skal være. I Norge vokser 90 000 barn og ungdom opp med foreldre som drikker for mye alkohol.

Av-og-til kjører derfor nå en kampanje for å gi et innblikk i hvordan idretten kan være et fristed fra det som er vondt og vanskelig innenfor husets fire vegger.

Ungdom trenger noen som heier
Når ungdom ikke har en heiagjeng på hjemmebane er det viktig at noen gir de den støtten de trenger et annet sted. Idretten er en arena hvor mange barn og unge ferdes og voksne trenere eller ledere kan ha en ekstra viktig betydning.

- For ungdom som ikke har det trygt og godt hjemme kan idretten spille en helt avgjørende rolle. Vi vil vise trenere og idrettsforeldre at jobben de gjør som støttespillere utgjør en enorm forskjell, sier generalsekretær i Av-og-til Randi Hagen Eriksrud.

Nesttun Idrettsplass har, sammen med de øvrige banene Fana IL Fotball disponerer, gjennom mange år vært en viktig møteplass for alle som er glad i fotball - barn, ungdom og voksne. Et fantastisk kobbel av frivillige har i en årrekke lagt ned en enorm mengde verdifulle timer for å skape et positivt og sunt miljø der alle får lære seg fotball og utvikle en livslang interesse for idretten: hver dag - syv dager i uken - 365 dager.

Av-og-til / avogtil.no

Fana IL Fotball takker alle som utgjør en forskjell ved å bidra til glede, trygghet, fellesskap og handlekraft!

Mer om Bærekraftsarbeid

Bidrar i miljømentorordning

Publisert 11. september 2021

Ketil Brekke representerer Fana IL Fotball i NFF Hordaland sitt nye miljømentorkorps.

Støtter kampen mot rasisme og diskriminering

Publisert 7. juli 2021

Fana IL Fotball står sammen med resten av fotball-Norge i kampen mot rasisme og diskriminering.

Lovende bærekraftsmøte med Corvus Energy

Publisert 22. mai 2021

Både Fana IL Fotball og Corvus Energy ønsker å bidra til en grønn og bærekraftig fremtid.

Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Publisert 20. mars 2021

Fana IL Fotball har ansatt Magnus Thorsen for å styrke klubbens satsing på bærekraftsarbeid.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram