Klubbhuset skal bli energipositivt

Publisert 10. mars 2023 | Bærekraftsarbeid | Solkraftanlegg | Klubbhuset skal bli energipositivt

Sammen med markedsledende samarbeidspartnere går Fana IL Fotball i bresjen for et unikt, banebrytende og bærekraftig pilotprosjekt.

Fana IL Fotball bare legge til rette for et bredt idrettstilbud i vår bydel, men også ta et stort bærekraftsansvar med et særlig fokus på et utvalg av FNs bærekraftsmål. Herunder leverer klubben sterkt på både økonomi og sosiale forhold, men har avdekket et forbedringspotensial hva det gjelder klima og miljø.

Erkjennelsen av at Fana IL Fotball må fokusere mer på klima og miljø-dimensjonen har naturligvis inspirert klubben. Fana IL Fotball har derfor tatt initiativ til et spennende samarbeid for å gå i takt med resten av verdenssamfunnet - muligens også sette seg i førersete.

  • Fana IL Fotball skal møte energikrisen med en av klubbens verdier - handlekraft.

Markedsledende samarbeidspartnere
Med store ambisjoner har Fana IL Fotball tatt initiativ til et innovativt og fremtidsrettet samarbeid med nøye utvalgte samarbeidspartnere - Corvus Energy, Volte og Solcellekraft.

  • Corvus Energy er en verdensledende utvikler og produsent av energilagringssystemer. Dette har medvirket til en revolusjon innenfor maritim sektor hvor utslippskontrollene stadig blir strengere i både havner og kystnære strøk.
  • Volte er et strøm- og teknologiselskap som i tillegg til å levere elektrisitet uten fortjeneste hjelper bedrifter med å ha rå innsikt og kontroll over forbruket. Med dataanalytikere og energiingeniører i teamet brenner Volte for å gjøre ting smartere på en enkel måte.
  • Solcellekraft har spesialisert seg på å utnytte sollys som en effektiv og fornybar energikilde. Med solcellepaneler fra Solcellekraft får man kortreist strøm som dekker mye av eget forbruk. I en ellers ung bransje har Solcellekraft slått seg opp som en av de aller mest erfarne leverandørene av komplette solkraftanlegg.

Pilotprosjekt for en bærekraftig fremtid
Sammen har de involverte virkelig funnet tonen og jobbet frem et spennende konsept som kan skape en ny æra for bærekraftig drift. Solcellepanel fra Solcellekraft, Corvus Energy sine batteripakker og Volte sin teknologi er hver for seg storartet, men ikke revolusjonerende.

Kombinasjonen av energiproduksjon, lagring på vintagebatterier og den råeste teknologien gjør dette til et pilotprosjekt Norge - og kanskje verden - ikke har sett maken til.

Den avanserte teknologien til Volte bidrar til dype analyser for å avdekke potensialet i egen strømproduksjon og når forbruket bør skje. Ved å benytte revolusjonerende styringsverktøy kan energi lagres på Corvus Energy sine batteriene for så å bli tatt i bruk på riktige tidspunkt for maksimal utnyttelse og effekt.

Det siste halvåret har Solcellekraft og Volte gjort et grundig forarbeid for å få fakta på bordet med tanke på sol og batteri. I korte trekk viser denne at klubbhuset på Nesttun Idrettsplass kan bli et energipositivt fra april til september - og langt på vei bli selvforsynt året sett under ett. Overskuddsenergi lagres nemlig på batterier for forbruk i måneder hvor behovet er større enn produksjonen.

Vinn-vinn-vinn-situasjon
Gjenbruk av Corvus Energy sine batterier er et nytt kapittel som egentlig hører fremtiden til og sørger for at disse får et komplett kretsløp med lengst mulig levetid og flere bruksområder.

Samtidig som Fana IL Fotball reduserer sitt eget bærekraftsavtrykk betydelig vil strømregningen så og si forsvinne. Sparte kostnader som klubben mye heller skal investeres ute på banen - til det beste for over 1 200 aktive fotballspillere.

Sammen med Corvus Energy, Volte og Solcellekraft har man altså kommet frem til en løsning som er vinn-vinn-vinn for alle parter.

Miljøvennlig milliongave
Pilotprosjektet kan definitivt bane vei for andre idrettslag eller bedrifter og på denne måten sette fart på grønn omstilling. Til tross for dette hadde en realisering trolig aldri vært mulig uten at Sparebanken Vest ble med på laget.

Miljøvennlig milliongave

En ellevill gave og avgjørende bidrag for realisere prosjektet som er opptatt av det grønne skiftet og bedre oppvekstvilkår.

Ved å få mulighet til å gå i bresjen på disse områdene forplikter alle involverte seg til kunnskapsutveksling og kompetansedeling - noe som kan komme veldig mange gode til i fremtiden.

Mer om Solkraftanlegg

Produserer kortreist og fornybar energi

Publisert 16. februar 2024

Solcellekraft har fullført installasjonen av solceller og Fana IL Fotball leverer nå strøm til klubbhuset og nabolaget.

Skal installere 267 solcellepanel

Publisert 27. oktober 2023

Sammen med Solcellekraft har Fana IL Fotball finpusset detaljene for en storstilt strømproduksjon på Nesttun Idrettsplass.

Grønt lys til solkraftanlegget

Publisert 1. september 2023

Fana IL Fotball kan endelig realisere planene som skal gjøre klubben til en trendsetter på fornybar energi.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram