Lovende bærekraftsmøte med Corvus Energy

Publisert 22. mai 2021 | Bærekraftsarbeid | Lovende bærekraftsmøte med Corvus Energy

Både Fana IL Fotball og Corvus Energy ønsker å bidra til en grønn og bærekraftig fremtid.

Fana IL Fotball er umåtelig takknemlig for alle engasjerte samarbeidspartnere som ser verdien av klubbens tilstedeværelse i Fana bydel. Flere av disse går også i front for viktig bærekraftsarbeid. Hos Fana Sparebank, som representerer den definitive spydspissen blant Fana IL Fotballs støttespillere, har bærekraft blitt en stor del av identiteten til banken.

Fana Sparebank tar klima og miljø på alvor

Dette har naturligvis inspirert Fana IL Fotball kraftig hvilket har resultert i en spennende satsing på bærekraftsarbeid for å være i takt med resten av verdenssamfunnet. Ved å ansette Magnus Thorsen som ny bærekraftsansvarlig ønsker Fana IL Fotball å identifisere, planlegge og gjennomføre tiltak som skal styrke klubbens innsats innen bærekraft i Fana og Ytrebygda bydeler.

Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Corvus Energy sentral i det grønne skiftet
Som en sentral og ledende aktør i det grønne skiftet på havet har naturligvis også Corvus Energy store ambisjoner knyttet til FNs bærekraftsmål. Fra sin batterifabrikk i Fana-land har Corvus Energy blitt en ledende utvikler og produsent av energilagringssystemer. Dette har medvirket til en revolusjonen innenfor maritim sektor hvor utslippskontrollene stadig blir strengere i både havner og kystnære strøk.

I tillegg til egen kjernevirksomhet er Corvus Energy i gang med et omfattende bærekraftsinitiativ for å styrke selskapets ambisjon og tilnærming knyttet til dette. Et viktig steg i dette arbeidet er å bidra i nærmiljøet hvor det fremmes gode tiltak. Nettopp derfor har Corvus Energy i flere år hatt en samarbeidsavtale Fana IL Fotball. Corvus Energy støtter nemlig arbeidet med å inspirere, motivere og forberede unge fotballspillere til å utvikle seg til å bli den beste utgaven av seg selv.

Bærekraftsmøte om felles interesser
Fana IL Fotball har blitt en sentral aktør i nærområdet ved å skape gode oppvekstsvilkår for barn og ungdom. Lysten på å bidra enda mer og bedre i nærmiljøet har resultert i at årsmøte i Fana IL Fotball har besluttet at bærekraftsarbeid som kjerneområdet skal stå fast på agendaen.

Da fremoverlente representanter i Corvus Energy inviterte Fana IL Fotball til en møte om fremtiden var ikke bærekraftsansvarlig Thorsen eller sportslig leder Mads Vik Tvedte vond å be.

Kort oppsummert ble det lærerikt og godt bærekraftsmøte hvor det i aller høyeste grad ble bekreftet at alle parter har mange felles interesser. Som et avgjørende utgangspunkt deler både Fana IL Fotball og Corvus Energy oppfatningen av at bærekraft lykkes man best med sammen med andre uavhengig av kjernevirksomhet. I tiden som kommer vil man derfor diskutere og definere konkrete prosjekter som vil styrke en bærekraftig og grønn utvikling.

Mer om Bærekraftsarbeid

Bidrar i miljømentorordning

Publisert 11. september 2021

Ketil Brekke representerer Fana IL Fotball i NFF Hordaland sitt nye miljømentorkorps.

Støtter kampen mot rasisme og diskriminering

Publisert 7. juli 2021

Fana IL Fotball står sammen med resten av fotball-Norge i kampen mot rasisme og diskriminering.

Gav fotballutstyr nytt liv

Publisert 12. juni 2021

I et bærekraftsperspektiv var Fana IL Fotballs gjenbruksdag et fint lite bidrag i en stor helhet.

Gjenbruksdag for fotballutstyr

Publisert 31. mai 2021

Fana IL Fotball arrangerer gjenbruksdag for fotballutstyr søndag 6. juni.

Gjenglemt tøy

Publisert 5. april 2021

Alle som savner treningstøy, ytterklær eller sko bør ta en kikk i klubbhuset.

Fana IL Fotball ansetter bærekraftsansvarlig

Publisert 20. mars 2021

Fana IL Fotball har ansatt Magnus Thorsen for å styrke klubbens satsing på bærekraftsarbeid.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram